پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00018:24 - 1393/05/20

اقتصاد و فرهنگ در دولت تدبیر و امید/ پدرام نائبی

اقتصاد و فرهنگ در دولت تدبیر و امید/ پدرام نائبی

 پدرام نائبی: دوباره برگی از کتاب قطور روزگار ورق می خورد و موسم بهار با صدای زیبا و نفس عطر آگین خود مژده ی نو شدن را در گوش زمان نجوا می کند.

برگ های سبز که هر کدام کتابی از معرفت آفریدگار است بر تن طبیعت خلعت نوبرانه ی بهاری می پوشاند و عندلیبان خوش آوای طبیعت که شاهد این همه زیبایی هستند تو گویی ثنای خداوند می کنند.

بهار طلسم زمستان را می شکند و آفتاب پرفروغ زندگی بخش آن، برف رکود و تحجر را آب کرده و سبزی و سرزندگی را ارزانی هستی می کند.

سال ۹۲ نیز با این توصیفات به پایان خود رسید و سال جدید به میمنت و مبارکی نو شد .

سال گذشته با توجه به شرایط سیاسی کشور و اهمیت حضور مردم در پای صندوق های رای در دو انتخابات “ریاست جمهوری” و “شوراهای اسلامی شهر و روستا” به یک حماسه ی سیاسی و از آن جهت که کشور از نظر اقتصادی در اوضاع نامطلوب قرار داشت ، برای اینکه دولتمردان تازه نفس با یک حرکت جهادی به سمت تحول اقتصادی پیش بروند به یک حماسه ی اقتصادی نیازمند بود که با هوشیاری مثال زدنی رهبر معظم انقلاب ، سال ۹۲ به عنوان سال “حماسه ی سیاسی و حماسه ی اقتصادی” نامگذاری گردید

بدیهی است که در میدان عمل برای تحقق “حماسه ی سیاسی و حماسه ی اقتصادی” گام نخست یا همان حماسه ی سیاسی بر عهده ی مردم و گام بعدی یا بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی متوجه مسئولین بود تا به نتیجه ی مطلوب مورد نظر رسیده می شد.

حال با مداقه به سیر تحولات سال ۹۲ به راحتی می شود دریافت که شیرزنان و دلیرمردان ایران اسلامی باز هم بر دولتمردان و مسئولین پیشی گرفتند و به عینه دیدیم که حماسه ی سیاسی با حضور پرشکوه و عظمت مردم در صحنه ی انتخابات تحقق یافت اما در عرصه ی اقتصادی عملا اصلاح و تحولی دیده نشد.

دولت تدبیر و امید حسن روحانی در اولین گام سازمان دهی شده ی خود جهت ارتقای رفاه و بهبود وضع معیشتی مردم اقدام به توزیع سبد کالا بین اقشار جامعه کرد.

اقدامی که انتقادات فراوانی از قبیل اختصاص اقلام به یک میزان به خانوار های دارای جمعیت های گوناگون و نیز توزیع نامناسب این اقلام در بین مردم که باعث ایجاد صحنه های نامناسب و دور از شان ایران و ایرانی شد متوجه دولت روحانی کرد، انتقادات از رییس جمهور به قدری گسترش یافت که حسن روحانی به صحنه ی تلوزیون آمده و از پیشگاه ملت ایران عذر خواهی کرد .

ناگفته پیداست حتی اگر توزیع سبد کالایی به بهترین شکل نیز اجرا می شد بلاشک نمود حماسه ی اقتصادی نبود ، اما اجرای نامناسب و ضعیف آن از سوی دولتی که خود را مدبر دانسته و مدعی است که چراغ امید در دل ایرانیان روشن خواهد ساخت ، موجب کند تر شدن روند رسیدن به حماسه ی اقتصادی گشت.

به هر روی از نظر نگارنده دلیل اصلی اینکه رهبر معظم انقلاب برای دومین بار متوالی مسئله ی اقتصاد را در نامگذاری سال مطرح می کنند آن است که مسئولین نتوانسته اند به معنای حقیقی حماسه ی اقتصادی را آفریده و موجبات تحول در سیر کنونی شوند که امید است دولت با اقدامات و برنامه های زیر بنایی وبلند مدت خود و با تاکید بر مدیریت جهادی جهت اصلاح وضعیت اقتصادی ایران اسلامی گام های موثری بردارد.

اما در مورد فرهنگ کارنامه ی دولت در اولین سال فعالیت خود بسیار ضعیف تر و بدتر از برنامه های اقتصادی بوده و در حقیقت برخی اقدامات نه تنها رنگ و بوی فرهنگ اسلامی –ایرانی را نمی دهد بلکه گاه اقداماتی در این حوزه انجام می شود که کاملا ضدیت با فرهنگ ناب اسلام را دارد.

میدان دادن بیش از حد به برخی از نظریه پردازان ورشکسته ی به اصطلاح اصلاح طلب تندرو که به قدری میدان را بزرگ دیده و بستر را مهیا یافته اند که تا به رسمیت شناختن رژیم غاصب و جنایتکار صهیونیستی نیز پیش رفته اند و یا دعوت از شاعری که به اباحی گری ها و توهین به مقدسات دینی و ارزشی مشهور است در جشنواره ی منتسب به شعر انقلاب! از اقداماتی است که می توان آن ها را در دایره ی اقدامات فرهنگی محسوب کرد که در اولین سال فعالیت این دولت انجام شده است.

به هر روی آنچه که به نظر می رسد می تواند در تحقق شعار امسال مفید واقع شود اصلاح رویه ی عملکرد توسط دولت و همراهی و همگامی دولتمردان با مردم در جهت اشاعه ی فرهنگ ناب اسلامی – ایرانی و نیز اصلاح ساختار اقتصادی به منظور افزایش سطح رفاهی ملت شریف ایران اسلامی با برنامه های بلند و کوتاه مدت می باشد. / والسلام

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران